İzleyiciler

7 Ocak 2014 Salı

Her İktisat Öğrencisinin İzlemesi Gereken Sinema Filmleri Listesi

The Bank / Banka: Kelebek Etkisi (2001, Avustralya)
Bu filmi izlemeden önce (veya izledikten sonraki günlerde) sırasıyla şu iki kitabı okumuş olmak çok yararlı olabilir: (1) Taleb, N. N. (2008): Siyah Kuğu: Olasılıksız Görünenin Etkisi. İstanbul: Varlık Yayınları [İngilizcesi].* (2) Mandelbrot, B. B. ve R. L. Hudson (2006): Finans Piyasalarında (Saklı) Düzen – Risk, Çöküş ve Kazanca Fraktal Yaklaşımlar. İstanbul: Güncel Yayıncılık [İngilizcesi]. Paul Solman’ın Taleb ve Mandelbrot ile yaptığı bir röportaj için ise buraya tıklayabilirsiniz.
İktisadın gelişimine, özellikle oyun teorisi (game theory) literatürüne yaptığı katkılar aracılığıyla büyük etkisi olan ABD’li matematikçi-iktisatçı John F. Nash‘in yaşamıyla ilgili bir film. Nash 1994′te Nobel İktisat Ödülünü almıştı.

Far and Away / Uzak Ufuklar (1992, ABD)
Bu filmi, iktisadi büyüme ve kalkınma dersi alan veya almak üzere olan iktisat öğrencilerinin izlemiş olması bence yararlı…
Propaganda (1999, Türkiye)
Uluslararası iktisat dersi almakta olan öğrencilere, dış ticaret politikası araçlarının kullanımı ve etkililiğini daha iyi anlamaları için Sinan Çetin‘in bu filmini mutlaka izlemelerini tavsiye ederim. Filmin fragmanı Çetin‘in sayfasında veya ideefixe.com‘da mevcut…

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba hocam :) Öncelikle blog açmanıza çok sevindim tebrik ederim zevkle takip edicem :) birde ben kelebek etkisini izledim ama hç birşey anlamadım iktisatla alakası tam olarak nedi diye bi soru sorsam umarım çok abes kaçmaz :)